Voorwielmotor

Elektrische fiets met voorwielmotor

Naast het feit dat een fiets met voorwielmotor dikwijls goedkoper is dan andere e-bikes, kent deze fiets meer voordelen. Volgens velen is een fiets met voorwielmotor mooier, omdat de motor fraaier is weggewerkt en zodoende beter past bij het fiets design.

Daarnaast maakt de motor minder geluid dan een fiets met middenmotor. Echter dit geldt niet voor alle modellen. Maak voor aankoop altijd een testrit om te oordelen of u het geluid storend vindt of niet.

De voorwielmotor is minder onderhoudsgevoelig dan andere motoren. Ook kan de fabrikant voor een gesloten kettingkast kiezen. Deze heeft natuurlijk ook onderhoud nodig, maar dit is beduidend minder dan een fiets zonder kettingkast. Daarnaast heeft ook de voorwielmotor de mogelijkheid tot vrijloop. Dit houdt in dat u zonder ondersteuning ook erg licht kunt fietsen.

Een nadeel van een fiets met voorwielmotor is dat u het gevoel krijgt dat er aan de fiets wordt getrokken door de motor. Daarbij kan het voorwiel onder bepaalde omstandigheden doorslippen.

Hierdoor is de motor steeds met minder trekkracht uitgerust tegenover het achterwiel en middenmotor.

Daarnaast zorgt een motor in het voorwiel voor een zwaarder stuurgedrag en kun je de fiets aan de voorzijde lastiger optillen.  

Aangebode Merken: